dilluns, 5 de març del 2012

Crònica de la I Conferència Estudiantil de CJC.


Els CJC vam celebrar la nostra I Conferència de moviment estudiantil els passats dies 25 i 26 de febrer. Gairebé un centenar de delegats i delegades es van donar cita a Madrid per debatre sobre quatre tesis que marcaran la línia estratègica d'intervenció de la militància en el moviment estudiantil.

El primer dia es van tractar dues tesis: la primera referent a un anàlisi exhaustiu sobre la situació de l'educació fent un breu repàs històric des del segle XIX fins a l'actualitat, centrant-nos a analitzar el procés de mercantilizació des dels seus inicis fins a l'actualitat amb l'Estratègia Universitat 2015. La segona referent a una proposta d'educació per al socialisme, on es va incloure des del paper de l'educació en el socialisme, els mitjans i continguts per a aquesta educació, així com qüestions pedagògiques.
El segon dia es van aprovar les altres dues tesis: la primera referent a una anàlisi organitzativa de com caracteritzar les diferents estructures estudiantils, assemblea i associació, així com la nostra aposta per una coordinació estatal que, des de la base, contribueixi a la creació futura d'un sindicat estudiantil que formi una pota important dins del Front Obrer i Popular pel Socialisme. La segona referent a la nostra intervenció estratègica i vies de treball, on reafirmem la prioritat política que els CJC donem al moviment estudiantil, i tracem les línies de treball a l'hora d'aconseguir vincular les lluites estudiantils amb les obreres, amb les reformes i retallades, etc. així com apostem el treball en l'estructura d'Estudiants en Moviment.
Aquesta I Conferència de moviment estudiantil es celebra en un moment clau en l'Estat espanyol, on el sistema capitalista en crisi recorre a l'atac a les conquestes de la classe obrera, a la retallada de drets així com a la retallada del finançament destinat als serveis públics, on una de les grans perjudicades és l'educació. Quan e l'estudiantat s'aixeca i planta cara defensant la seva educació, la resposta de l'Estat no es fa esperar, com vam veure en el cas dels i les estudiants de València, reprimits brutalment per mobilitzar-se.

En aquest context és tasca prioritària de la joventut comunista treballar units amb e l'estudiantat coneixent i formant-se en les contrareformes i plans d'estudi, sumant-se a totes les lluites en contra d'aquestes aplicacions, així com a les lluites que protagonitzi el professorat, i participant en el moviment estudiantil organitzat tal com hem definit que serà la nostra aposta en aquesta conferència.

En aquest context es torna clau la convocatòria de mobilitzacions i vagues educatives, així com la convocatòria d'una Vaga General. Des d'aquí fem una crida a la joventut treballadora i estudiantil a sumar-se de forma massiva a les reivindicacions per a la convocatòria d'aquesta vaga, amb l'objectiu d'assestar un cop al sistema perquè el govern es vegi obligat a posar fre al conjunt de mesures antiobreres i antipopulars que estan duent-se a terme.

Defensar l'educació pública avui, més que una opció, és una necessitat. El capitalisme és un càncer a extirpar. L'organització en la joventut comunista no és una opció, sinó una necessitat, doncs solament hi ha un horitzó que asseguri el futur de les majories: superar el capitalisme i construir el socialisme i el comunisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada